Spód tortownicy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i ułóż biszkopty.
W misie miksera umieść serki homogenizowane oraz cukier puder i krótko zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
Zimną wodę i wrzątek wlej do wysokiego, wąskiego naczynia, dodaj opakowanie Sposobu na sernik i miksuj około 2 minuty do całkowitego rozpuszczenia. Mieszankę przelej do serków, miksując nieprzerwanie na średnich obrotach.
2/3 masy sernikowej wylej na biszkopty, odstaw do lodówki na czas przygotowania jagodowej masy.
1/3 masy wymieszaj z jagodami (mrożone owoce należy wcześniej rozmrozić), sokiem z cytryny i cukrem pudrem. Wylej do tortownicy i odstaw do schłodzenia na ok. 2 godziny.
Galaretkę rozpuść w 300 ml wrzątku. Jagody zblenduj, dodaj do galaretki i odstaw do przestygnięcia. Wylej na stężały sernik i udekoruj borówkami, bezikami i czarnymi groszkami z dekoracji cukrowych.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki