Blachę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. 200 g masła rozpuść w rondelku i odstaw do wystudzenia. Zawartość opakowania ciasta czekoladowego przesyp do miski, dodaj roztopione wystudzone masło oraz jajka i wodę. Wszystkie składniki miksuj ok. 5 min. Ciasto przelej na dno formy, rozprowadzając je równomiernie.
Do miski przełóż twaróg, dodaj żółtka, 100 g miękkiego masło, cukier oraz cukier z wanilią i budynie. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do masy serowej. Masę serową wylej na ciasto czekoladowe.
Ciasto wstaw do piekarnika. Piecz do uzyskania złotego koloru.
Czas pieczenia: ok. 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Po upieczeniu ciasto wyciągnij z formy i odwróć do góry dnem.
Czekoladę z śmietanką rozpuść w kąpieli wodnej i polej nią ciasto. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki