Zawartość opakowania Ciasta kruchego wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj i wyłóż dno tortownicy o śr. 24 cm podwyższając brzegi ciasta na wysokość 3 cm.
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę z 1 łyżką cukru pudru. Do żółtek dodaj zmielony twaróg, cukier puder, 15-20 kropli aromatu cytrynowego, 3 łyżeczki cukru wanilinowego, Sernix i mleko. Całość zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Do masy dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszać łyżką, przełóż do formy.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 60 - 70 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Upieczony sernik wyjmij z piekarnika i wystudź.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki