Ciastka pokrusz, dodaj kakao i rozpuszczone masło, wymieszaj. Masę równomiernie przełóż do formy o śr. 21 cm wyłożonej papierem do pieczenia i dociśnij łyżką. Czekoladowy spód wstaw do lodówki.
Schłodzoną śmietanę wlej do wysokiego naczynia i dodaj zawartość opakowania sernika na zimno oraz kakao. Wszystko miksuj ok. 3 minuty. Następnie dodaj serek waniliowy i jeszcze krótko miksuj, aż do połączenia się składników. Połowę masy przełóż na wcześniej przygotowany spód i ułóż na niej wydrylowane wiśnie nieco je wciskając. Następnie przykryj owoce drugą częścią czekoladowej masy i wyrównaj wierzch ciasta. Ciasto wstaw do lodówki, do schłodzenia.
Ciasto wyjmij z formy, obsyp kakao i udekoruj wiśniami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki