Kawę rozpuść w 6 łyżkach gorącej wody, odstaw do wystygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki, cały czas miksując, dodawaj po 1 łyżce twarogu. Do masy dodaj wystudzoną kawę i dokładnie wymieszaj.
Do wysokiego naczynia wlej 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzątku, wsyp zawartość opakowania żelatyny i krótko miksuj mikserem, aż do całkowitego rozpuszczenia. Rozpuszczoną żelatynę stopniowo dodawaj do przygotowanych wcześniej składników, cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.
Do formy o śr. 22 cm, wyłożonej wcześniej biszkoptami delikatnie nasączonymi kawą, wyłóż równomiernie całą masę dokładnie ją wyrównując. Sernik wstaw do lodówki do stężenia.
Do wysokiego naczynia wlej mleko, wsyp zawartość torebki Śnieżnej Chmurki i ubijaj mikserem do uzyskania pożądanej konsystencji. Sernik udekoruj masą, perełkami oraz listkami mięty.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki