Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Okrągłą formę o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia (samo dno). Wszystkie składniki na czarną kruszonkę zagnieć dokładnie. Połowę kruszonki wysyp na dno formy, wyrównaj łyżką i dociśnij aby utworzyć spód.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Wszystkie składniki na masę serową wymieszaj w międzyczasie na jednolitą konsystencję. Gotową masę wylej na podpieczony spód. Posyp wierzch pozostałą częścią kruszonki.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Po tym czasie obniż temp. do 160°C i kontynuuj pieczenie.
Czas pieczenia: 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C
Po upieczeniu wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw do wystudzenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki