Masło rozpuść w rondelku. Zblenduj razem z ciastkami i precelkami do uzyskania konsystencji mokrego piasku.
Kwadratową formę o wymiarach 25 x 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż ciasteczkową masą, dociskając i wyrównując całość. Odstaw do schłodzenia na 15 minut.
Posiekaną czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Pomarańczę dokładnie umyj i zetrzyj z niej skórkę. W misie miksera umieść serek śmietankowy, twaróg, cukier puder. Zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj skórkę z pomarańczy, kakao i żelatynę przygotowaną według instrukcji na opakowaniu. Zmiksuj całość, dodając wystudzoną czekoladę. Masę wyłóż na schłodzony spód i odstaw do lodówki na minimum 3 godziny.
Krótko przed podaniem podziel sernik na 12 porcji. Na górze każdego kawałka ułóż połówki precelków, tworząc rogi renifera. Czerwone groszki z Ciasteczkowej Bajki dodaj jako nosy i dołóż oczka z czekolady.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki