Przygotuj blachę z wyposażenia piekarnika (wysmaruj ją tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia). Jajka z wodą ubijaj przez 1 minutę na puszystą masę, dodaj cukier wymieszany z cukrem wanilinowym, ubijaj jeszcze przez 2 minuty. Obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia przesiej do ciasta i delikatnie wymieszaj. Ciasto natychmiast wylej na blachę, delikatnie wyrównaj łyżką.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 10 - 12 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 200 °C
Czystą ściereczkę rozłóż na blacie i posyp cukrem. Biszkopt zaraz po upieczeniu wyłóż na ściereczkę, zdejmij papier ze spodu ciasta. Biszkopt zwiń razem ze ściereczką w roladę, odstaw do ostygnięcia.
Serek mascarpone zmiksuj z jogurtem. Cukier puder wymieszaj ze śmietan-fixem, a następnie wsyp do masy i krótko wymieszaj mikserem.
Roladę rozwiń, odłóż ściereczkę. Połową kremu posmaruj ciasto i ponownie je zawiń.
Resztą kremu posmaruj wierzch i boki rolady. Udekoruj owocami i wstaw do lodówki.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki