Galaretki przygotować w połowie gorącej wody niż w przepisie na opakowaniu, dodając cukier i cukier wanilinowy. Nie gotować. Dokładnie wymieszać i odstawić do schłodzenia.
Kiedy galaretka już zaczyna tężeć, należy ubijać ją mikserem, dolewając powoli skondensowane mleko przez około 5 – 7 minut, aż powstanie gęsta, puszysta masa. Następnie przełożyć ją do płaskiej foremki (18 cm x 18 cm), wyrównać łyżką i odstawić do lodówki.
Czas chłodzenia: ok. 120 min.
Dobrze stężone mleczko pokroić na kostki o boku około 3 cm. Polewę białą Dr. Oetkera rozpuścić w kąpieli wodnej. Kostki zanurzać położone na widelcu, tak by polewa w całości pokryła kwadracik. Odkładać na papier do pieczenia i od razu dekorować.
Kostki udekorować elementami z czekolady oraz złotymi perełkami. Odstawić do zastygnięcia w chłodne miejsce.
Przepisy
Desery
Desery