Mieszankę Pancakes wsyp do miski. Dodaj pozostałe składniki: 1 jajko, 125 ml mleka, 3 łyżki oleju (wszystkie w temp. pokojowej). Całość energicznie wymieszaj łyżką lub rózgą do dokładnego połączenia składników.
Na dobrze rozgrzaną, suchą patelnię (bez dodatkowego tłuszczu) nakładaj ciasto formując pancakes. Smaż na średniej mocy / ogniu na złoty kolor. Nie obracaj zbyt szybko (obróć na drugą stronę, gdy pancakes wyrosną).
Żółtka utrzyj razem z cukrem na gładką, puszystą masę, na wysokich obrotach miksera.
Śmietankę, mleko i pastę waniliową wlej do niewielkiego rondelka i zagotuj.
Zmniejsz obroty miksera i małym strumieniem wlewaj powoli mleko ze śmietanką do misy miksera, cały czas ubijając.
Masę przelej do rondelka i gotuj na małym ogniu, mieszając cały czas łyżką lub rózgą kuchenną, do momentu aż sos zgęstnieje.
Mniejszą, okrągłą foremką wytnij z usmażonych pancakes 4 łapki. Ułóż na talerzu wszystkie części. Buźkę zrób z owoców, a brzuszek posmaruj sosem waniliowym lub ulubionym kremem. Puszysty Miś jest gotowy!
Przepisy
Desery
Desery
Desery