Blachę o wym. 25 cm x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij z cukrem na puszystą masę. Do ubitych białek dodawaj po kolei żółtka ciągle miksując. Przesiej mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Dodawaj partiami mąki z proszkiem do pieczenia. Dodawaj partiami mąki z proszkiem delikatnie mieszając. Gdy masa będzie jednolita przełóż ją do blachy.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciasto odstaw na kratkę do schłodzenia.
Śmietankę, serek mascarpone i cukier puder włóż do misy miksera. Wszystko razem miksuj do uzyskania puszystego kremu, zaczynając od niskich obrotów. Krem rozprowadź równomiernie na wystudzonym biszkopcie. Ciasto wstaw do lodówki.
Zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Wsyp galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw galaretkę do schłodzenia. Winogrona umyj. Umyte winogrona rozłóż na cieście. Gdy galaretka zacznie tężeć wylej ją na winogrona. Odstaw na ok. 3 h do całkowitego stężenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki