Blachę o wym. 24 x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia. Odmierz wszystkie składniki. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C.
Czekoladę z masłem rozpuść w misce ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Cały czas mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstaw do przestygnięcia.
Do osobnej miski wsyp kakao i mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier oraz cukier ze skórką pomarańczową. Suche składniki dokładnie wymieszaj i połącz z rozpuszczoną czekoladą oraz masłem. Następnie wbij jajka i miksuj całość do połączenia się składników.
Czekoladową masę przełóż do blachy i wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciasto odstaw do wystudzenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki