Do miski wsyp mieszankę do pierniczków, dodaj masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiej konsystencji. Wyrobione ciasto włóż na 30 min. do zamrażalnika.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek i wycinaj ciasteczka za pomocą foremek. Ciasteczka rozłóż na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę z pierniczkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone pierniczki wyjmij z piekarnika i wystudź.
Polewy rozpuść w kąpieli wodnej. Polewy rozlej na środki ciasteczek. Następnie umieść na nich czekoladowe gwiazdy lekko dociskając. Na deserowej polewie białe gwiazdy na białej polewie gwiazdy deserowe. Szczyty ramion gwiazd udekoruj złotymi perełkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki