Piekarnik nagrzej do 180°C, foremkę na małe muffinki wysmaruj masłem orzechowym i wysyp płatkami owsianymi. Do miski wsyp płatki, proszek do pieczenia bez glutenu, rodzynki, cynamon i sól, dodaj rozgniecione banany i masło orzechowe, wymieszaj dokładnie. Ciasto podziel na 24 części i wylep foremki dociskając masę małą łyżeczką.
Babeczki wstaw do piekarnika i piecz do zrumienienia.
Czas pieczenia: ok. 10 - 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Odlej cześć mleka i rozmieszaj w nim budyń. Pozostałą cześć mleka zagotuj z cukrem, dodaj rozpuszczony budyń, mieszaj aż masa zgęstnieje.
Budyń nakładaj na wystudzone babeczki. Udekoruj borówkami i miętą.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki