Spód formy o śr. 24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Ciastka włóż do foliowej torebki i rozkrusz je za pomocą wałka lub tłuczka. Przełóż do miski, dodaj kakao, rozpuszczone masło i wymieszaj dokładnie. Wyłóż równomiernie w formie i dobrze dociśnij aby otrzymać spód. Wstaw do lodówki na czas przygotowania masy.
Schłodzoną śmietankę ubij razem z mascarpone, cukrem pudrem, miodem i cynamonem na gęsty krem.
Do oddzielnego naczynia wlej zimną i gorącą wodę, dodaj żelatynę-fix deserową i zmiksuj dokładnie.
Żelatynę-fix przelej do masy mascarpone i zmiksuj do połączenia.
Ok ¼ masy wyłóż na spód z ciasteczek, a następnie poukładaj maliny i wyłóż na nie pozostałą część masy, wyrównaj.
Na wierzchu ułóż pozostałe owoce oraz uprażone płatki migdałowe. Ciasto wstaw do lodówki na ok 2-3h.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki