2 blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 170°C.
Białka ubij na sztywną pianę, a następnie stopniowo dodawaj cukier i ubijaj dalej. Następnie dodaj żółtka oraz wodę i ponownie połącz wszystkie składniki. Otrzymana masa będzie bardzo delikatna i puszysta. Mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia wsyp do masy i delikatnie wymieszaj do połączenia się składników.
Ciasto nałóż do rękawa cukierniczego lub woreczka, odetnij koniec i wyciskaj na blasze w odstępach, owalne biszkopty o średnicy ok. 10 - 15 cm.
Zmniejsz temperaturę pieczenia. Omlety piecz, aż będą lekko złote.
Czas pieczenia: ok. 10 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C
Schłodzoną śmietankę ubij mikserem. Pod koniec dodaj zawartość opakowania masy śmietanowej i delikatnie wymieszaj na najniższych obrotach. Gotową masę przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i wypełnij nią biszkopty.
Podawaj z owocami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki