3 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Po 5 minutach odsącz listki w dłoni. Sok z buraka podgrzej i dodaj do niego odsączone listki żelatyny. Dokładnie wymieszaj. Przelej równomiernie sok do szklanych naczynek o pojemności 200 ml. Wstaw do lodówki do stężenia.
3 listki żelatyny namocz w ziemnej wodzie. Po 5 minutach odsącz listki żelatyny w dłoni. Serek kozi zmiksuj z jogurtem naturalnym. Dopraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Odsączone listki żelatyny rozpuść podgrzewając je w mikrofalówce, nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek jogurtu z kozim serem i wymieszaj. Całość wlej do pozostałego płynu, ciągle mieszając. Gotową masę serową wylej na stężoną galaretkę buraczaną.
Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia, na ok. 2 h. Podawaj z kiełkami jarmużu.
Przepisy
Na słono
Na słono
Na słono