Jogurt należy zmiksować z cukrem. Do miseczki wlać 50 ml zimnej wody i 100 ml wrzącej wody. Następnie dodać Żelatynę-fix deserową jednocześnie całość miksować na najwyższych obrotach ok. 1 minuty. Tak przygotowaną Żelatynę dodać do jogurtu i krótko miksować, aż do połączenia składników. Masę należy przelać do szklanek i odstawić do lodówki do stężenia. Świeże maliny wypłukać i osuszyć. Kilka malin odłożyć do dekoracji. Resztę malin zmiksować blenderem, wylać na sitko i przetrzeć w celu pozbycia się pestek. Do malin dodać cukier i dokładnie połączyć składniki. Drugą Żelatynę-fix deserową rozpuścić w taki sam sposób jak w przypadku pierwszej, dodać do musu i krótko miksować. Następnie rozlać mus malinowy do szklanek z masą jogurtową i odstawić do lodówki na ok. 1 godzinę.
Deser udekorować malinami oraz listkami melisy.
Przepisy
Desery
Desery
Desery