Herbatniki umieść z masłem w malakserze i zmiksuj do konsystencji mokrego piasku. Wyłóż masą papilotki.
W misie miksera umieść wszystkie składniki: twaróg, masło orzechowe, cukier, jajka, ekstrakt i mąkę. Wymieszaj krótko tylko do połączenia składników.
Masę rozlej do papilotek. Piecz w temp. 160°C ok. 35 minut. Odstaw do wystygnięcia.
Czas pieczenia: ok. 35 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C
W rondelku na małym ogniu rozpuść 75 g masła z 2 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła. Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia się składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowania i uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch wystudzonego ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.
Wierzch możesz udekorować prażonymi orzeszkami ziemnymi.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki