Na dno każdej papilotki wyłóż kakaowe ciasteczko z mlecznym nadzieniem typu Oreo.
Czekolady rozpuść w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Odstaw do ostygnięcia.
W misie miksera umieść pozostałe składniki: twaróg, mascarpone, jajka, cukier, mąkę i pastę waniliową. Wymieszaj krótko tylko do połączenia składników.
Masę rozlej do papilotek. Piecz w temp. 150°C ok. 35 minut. Odstaw do wystygnięcia.
Czas pieczenia: ok. 35 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 150 °C
W rondelku na małym ogniu rozpuść 50 g masła z 3 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła.Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowani i uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową polewą udekoruj wierzch wystudzonych babeczek, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki