Rozgrzej piekarnik do temp. 170°C. Formę na muffinki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Mieszankę do wypieku ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Masę zagniataj do czasu, aż powstanie gładkie ciasto. ¼ ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 minut. Formę na muffinki wysmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Pozostałe ciasto rozwałkuj i wylep nim formę na muffinki. Włóż do lodówki na 30 minut.
Schłodzone ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Podpieczone spody wyjmij z piekarnika i odstaw na kratkę do przestudzenia. Do każdego przestudzonego spodu włóż po 3 średniej wielkości maliny.
Piekarnik nagrzej do temp. 160°C. Mieszankę do masy sernikowej wymieszaj za pomocą miksera z serem twarogowym, jajkami i masłem. Dokładnie wymieszaną masę serową rozłóż równomiernie na podpieczonych spodach. Za pomocą tarki o średnich oczkach zetrzyj na wierzch każdego serniczka schłodzone ciasto.
Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 160 °C
Po upieczeniu pozostaw serniczki na ok. 5 minut w uchylonym piekarniku.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki