Do miski przesyp zawartość opakowania ciasta, dodaj kakao, masło i jajko. Wszystkie składniki dokładnie zagnieć, a ciasto podziel na 2 porcje. Każdą z nich owiń w folię i schowaj do zamrażarki na ok. 30 minut.
Suche składniki wymieszaj ze sobą. Owoce umyj i pokrój na plasterki. Schłodzone kulki ciasta rozwałkuj na papierze do pieczenia na grubość ok. 0,5 cm. Każdy placek posyp łyżką przygotowanej mieszanki. Na wierzch ułóż owoce, pozostaw ok. 2 cm wolnego brzegu. Najpierw układaj na cieście przepołowione plastry gruszek, a na górę figi. Brzegi ciasta zawiń do wewnątrz.
Tarty wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 50 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki