Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temp. 115°C , użyj funkcji termoobiegu.
Białka ubij na pianę stopniowo dodając cukier, aż do uzyskania gęstej i błyszczącej masy. Następnie przełóż bezę do woreczka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki i wyciskaj na blaszce 6 okrągłych bez (z płaską podstawą i wyższymi brzegami).
Bezy wstaw do piekarnika i susz. Po upieczeniu pozostaw bezy do wystudzenia w uchylonym piekarniku.
Czas suszenia: ok. 90 min.
Temperatura piekarnika z termoobiegiem: 115 °C
Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sitko.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem wanilinowym dodając pod koniec cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem.
Bitą śmietanę wymieszaj z przetartymi malinami. Przełóż do woreczka z ozdobną końcówką i napełnij kremem bezy.
Bezy udekoruj malinami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki