Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.
Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.
Do wysokiego naczynia wlej mocno schłodzoną śmietankę i ubijaj mikserem. Pod koniec ubijania wsyp do śmietany zawartość opakowania masy śmietanowej i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Masę przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj rozetki na środek babeczek.
Lody udekoruj rurkami, malinami oraz perełkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki