Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.
Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.
Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu śmietankowego i miksuj ok. 3 minuty, odstaw do lodówki na 10 minut. Aby uzyskać jagodowy kolor kremu możesz dodać do kremu kilka świeżych, umytych i osuszonych jagód oraz 5 kropel barwnika. Całość dokładnie wymieszaj. Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim babeczki. Aby uzyskać różne kształty do nakładania kremu można użyć różnych końcówek.
Jagody umyj i osusz. Babeczki udekoruj jagodami, kwiatkami z opłatka i listkami mięty.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki