Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Formę keksówkę o długości 25 cm wysmaruj margaryną i oprósz mąką lub wyłóż papierem do pieczenia. Zawartość opakowania babki cytrynowej wsyp do miski, dodaj jajka, margarynę oraz mleko i miksuj na najniższych, a potem na najwyższych obrotach przez ok. 3 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotową masę przełóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Upieczoną babkę wyjmij z formy po 10 minutach i wystudź na kratce.
Czas pieczenia: ok. 55 - 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Ciasto dokładnie pokrusz, dodaj serek mascarpone i zagnieć całość na jednolitą masę. Formuj z niej kulki wielkości dużego orzecha włoskiego. Odstaw do lodówki na ok. 10-15 minut do schłodzenia.
Lukier rozgrzej w ciepłej wodzie wg wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Następnie odetnij rożek i wylej lukier do małego kubeczka lub miseczki. Zanurzaj kolejno patyczki w lukrze i nakładaj na nie kulki ciasta. Odłóż na chwilę do zastygnięcia lukru, a następnie zanurzaj kolejno całe cakepopsy w lukrze. Zanim lukier zastygnie udekoruj cakepops Prymulkami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki