3 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Filety śledziowe odsącz i pokrój na małe kawałki. Dodaj jogurt naturalny i zalewę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj sok z limonki.
Po 5 minutach odsącz listki w dłoni. Odsączone listki żelatyny rozpuść podgrzewając je w mikrofalówce, nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek śledzi, wymieszaj i całość wlej do pozostałej masy, ciągle mieszając. Przelej do naczynek o pojemności 125 ml. Wstaw do lodówki do stężenia.
3 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Mango obierz ze skórki i odkrój pestkę. Miąższ pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj na gładką masę. Dodaj chili. Po 5 minutach odsącz listki w dłoni. Odsączone listki żelatyny rozpuść podgrzewając je w mikrofalówce, nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek musu z mango, wymieszaj i całość wlej do pozostałego musu, ciągle mieszając. Przelej do naczynek. Wstaw do lodówki na kilka godzin, do całkowitego stężenia.
Przepisy
Na słono
Na słono
Na słono