Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta, schłodzić, rozwałkować na prostokąt o wym. 30 x 30 cm.
Ugotuj budyń z 350 ml mleka z dodatkiem cukru. Gorący budyń przelej do szklanej salaterki. Masło utrzyj na puszystą masę, dodawaj małymi porcjami zimny budyń. Dodaj do smaku aromat.
Z ciasta wytnij radełkiem prostokąty o wym. 5 x 10 cm. Otrzymane prostokąty podziel na dwie części. W połowie ciastek wykrój foremką serduszka tak, aby powstały puste środki.
Ułóż ciastka na blasze wyłozonej papierem do pieczenia.
Czas pieczenia: ok. 8 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Pełne prostokąty posmaruj kremem budyniowym, przykryj ciastkiem z otworem i posyp cukrem pudrem.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki