Zawartość opakowania ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm i wycinaj foremką jesienne kształty. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Polewy i lukry rozpuść w kąpieli wodnej. Tułów jeża udekoruj polewą deserową. Na nie zastygniętą polewę posyp posypkę czekoladową. Pyszczki jeża wykonaj z polewy białej, oczka i noski zrób z posypki. Liście z ciastek udekoruj lukrem zielonym i posyp posypką. Kapelusz żołędzia wykonaj z polewy deserowej, natomiast dół z lukru zielonego, udekoruj posypką.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki