W misce wymieszaj płatki, miód (jeżeli jest za gęsty można go wcześniej podgrzać) i olej. Blaszkę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, na papier wyłóż płatki z miodem, rozprowadź płaską warstwę.
Blachę wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 10 - 12 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Gotowe granole wyjmij z piekarnika i odstaw, aż wystygną.
Serek mascarpone zmiksuj z jogurtem. Cukier puder wymieszaj z śmietan-fixem, wsyp do masy, a następnie całość krótko wymieszaj mikserem.
Przygotuj 6 pucharków. Krem jogurtowy przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką. Do pucharków nałóż porcję kremu, na krem połóż owoce i porcje granoli. Następnie nałóż drugą porcję kremu, krem polej sosem truskawkowym, deser udekoruj resztą owoców, granoli i listkami mięty.
Przepisy
Desery
Desery
Desery