Masło rozpuść. Blachę do pieczenia o wym. 24 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia, a następnie nagrzej piekarnik do temp. 180°C. Do miski wsyp zawartość opakowania ciasta czekoladowego i dodaj pozostałe składniki ciasta: jajka, wodę i przestudzone masło. Całość miksuj najpierw na niskich obrotach, a następnie na najwyższych przez ok. 5 minut. Gotowe ciasto przełóż do blaszki.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 45 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
W przestudzonym cieście powycinaj otwory na dżem za pomocą łyżeczki z cienkim brzegiem. Aby ułatwić sobie pracę, możesz lekko ponacinać ciasto wzdłuż i wszerz (na kwadraty), co pomoże wycinać otwory idealnie w ich środku. W rondelku umieść masło, kakao, cukier i mleko. Wszystko razem podgrzej na średnim ogniu cały czas mieszając. Polewa jest gotowa, kiedy wszystkie składniki się połączą, a cukier dobrze się rozpuści. Po wycięciu otworów wierzch ciasta posmaruj polewą, uważając, by nie wpadała do dołeczków. Następnie otwory wypełnij dżemem gruszkowym.
Do wysokiego naczynia wlej zimne mleko, wsyp zawartość opakowania z kremem do tortów i miksuj do uzyskania konsystencji kremu. Przełóż krem do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i udekoruj ciasto, przysłaniając kremem każdy otwór z dżemem.
Ciasto udekoruj dekoracjami z czekolady.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki