Zawartość opakowania Biszkoptu wsypać do miski, dodać jajka i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ciasto nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o śr. 24 cm i wstawić do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 45 - 50 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
10 minut po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 warstwy i nasączyć ponczem.
Do wysokiego naczynia wlać 1,5 l mocno schłodzonej śmietanki i ubijać mikserem. Pod koniec ubijania śmietany dodać opakowania Masy i delikatnie wymieszać mikserem na najniższych obrotach.
Na talerzu do tortów ułożyć jedną warstwę biszkoptu. Posmarować ją przygotowaną masą śmietanową. Następnie położyć kolejną warstwę biszkoptu, posmarować kremem. Czynność powtórzyć i cały tort posmarować kremem. Część masy śmietanowej umieścić w rękawie cukierniczym lub woreczku foliowym z odciętym rogiem, włożyć końcówkę do dekoracji o śr. 11 mm i wyciskać rozetki na wierzchu oraz po bokach tortu. Czubki rozetek przyozdobić srebrnymi perełkami. Do czasu podania tort przechowywać w lodówce.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki