Przygotować formę o wymiarach 25 x 30 cm, posmarować masłem. 3 opakowania sernika na zimno podzielić na 6 równych części po około 100 g każda. Pierwszą część wymieszać z 300 ml mleka i pół łyżeczki zielonego barwnika. Następnie ubić krótko mikserem elektrycznym i gdy tylko masy się połączą wylać pierwszą warstwę do wcześniej przygotowanej foremki. Uwaga – nie należy ubijać aż sernik zacznie gęstnieć! Wylaną masę wstawić do lodówki na 15 minut. W tym czasie przygotować kolejną warstwę ze 100 g sernika na zimno oraz 300 ml mleka oraz pół łyżeczki barwnika niebieskiego, krótko ubić i gdy tylko masy się połączą wylać drugą warstwę do wcześniej przygotowanej foremki. Wylaną masę wstawić do lodówki na 15 minut. W tym czasie przygotować trzecią warstwę ze 100 g sernika na zimno oraz 300 ml mleka oraz ¼ łyżeczki czerwonego barwnika, krótko ubić i gdy tylko masy się połączą wylać trzecią warstwę do wcześniej przygotowanej foremki. Wylaną masę wstawić do lodówki na 15 minut. W tym czasie przygotować czwartą warstwę ze 100 g sernika na zimno oraz 300 ml mleka oraz pół łyżeczki barwnika żółtego, krótko ubić i gdy tylko masy się połączą wylać warstwę do wcześniej przygotowanej foremki, wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować piątą warstwę ze 100 g sernika na zimno oraz 300 ml mleka oraz ¼ łyżeczki czerwonego barwnika, krótko ubić i gdy tylko masy się połączą wylać do wcześniej przygotowanej foremki. Wstawić do lodówki na 15 minut. Szóstą część wymieszać z 300 ml mleka i pół łyżeczki zielonego barwnika, ubić krótko mikserem elektrycznym i gdy tylko masy się połączą wylać warstwę do wcześniej przygotowanej foremki. Po około godzinie można ciąć Rajskie pianki na kwadraciki i prostokąty. Warstw rajskich pianek może być więcej, trzeba wówczas użyć większej ilości składników.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki