Blachę o wym. 25 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. Połową herbatników wyłóż spód blachy. 750 ml mleka zagotuj, w pozostałym mleku wymieszaj budynie z cukrem. Do gotującego się mleka dodaj połamaną na cząstki czekoladę, mieszaj aż się rozpuści, po czym dodaj rozprowadzony budyń z cukrem i zagotuj ciągle mieszając. Połowę ciepłego budyniu przelej na wyłożone herbatniki. Na budyń wyłóż drugą warstwę herbatników oraz równomiernie drugą warstwę budyniu. Nastepnie przykryj folią spożywczą, tak aby stykała się z budyniem i odstaw do wystudzenia.
Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Miksuj do uzyskania sztywnej konsystencji. Ubitą śmietankę przełóż na warstwę budyniową, posyp wiórkami kokosowymi. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 h.
Przed podaniem udekoruj malinami i listkami mięty.
Przepisy
Desery
Desery
Desery