Kokosowe kuleczki: Masło ubij na pianę, stopniowo dodawaj cukier puder, aromat, jajko, proszek do pieczenia. Na końcu dodaj wiórki kokosowe i zmielone orzechy, wszystko razem wymieszaj. Łyżeczką uformuj małe kulki i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Kuleczki wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 150 °C
Mieszankę do wypieku kruchego ciasta wsyp do miski, dodaj miękkie masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość 0,5 cm. Metalowymi foremkami o motywach świątecznych wykrawaj ciasteczka. Na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia układaj ciastka.
Ciastka wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 170 °C
Polewę deserową rozpuść w gorącej wodzie, następnie przelej ją do małej salaterki i zanurzaj w niej jedną stronę ciasteczek. Z papieru do pieczenia zrób 2 szprycki, do każdej nałóż inny dżem i udekoruj ciasteczka.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki