2 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Mrożone owoce przełóż do garnka. Dodaj cukier wanilinowy. Podgrzewaj do rozmrożenia wszystkich owoców i je zblenduj. Odsącz listki w dłoni. Dodaj odciśnięta żelatynę do ciepłej masy owocowej. Dokładnie wymieszaj. Przelej równomiernie do małych foremek, wcześniej wysmarowanych masłem. Odstaw do lodówki na ok. 2 h do stężenia.
4 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (zanurzając jeden po drugim). Śmietankę, mleko kokosowe i cukier umieść w garnku. Podgrzej, aż masy się połączą. Odsącz listki w dłoni. Odciśniętą żelatynę dodaj do podgrzanej śmietanki z mleczkiem kokosowym. Dokładnie wymieszaj. Przelej do stężonej masy owocowej. Wstaw do lodówki na ok. 2 h do całkowitego stężenia.
Przed podaniem, każdą foremkę zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie i odwracając ją do góry dnem nad talerzykiem, wyłóż deser. Udekoruj świeżymi malinami i listkami mięty.
Przepisy
Desery
Desery
Desery