Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Kwadratową foremkę o wym. 21 x 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. W garnku umieść cukier, czekoladę, masło i mleko. Podgrzewaj, aż do rozpuszczenia się składników. Przelej masę do miski i odstaw do przestygnięcia. Do drugiej miski przesiej kakao, mąkę, sól i proszek do pieczenia. Suche składniki dokładnie wymieszaj. Do masy czekoladowej wmieszaj jajka, a następnie partiami dodawaj suche składniki. Na końcu dodaj pokrojone orzechy włoskie oraz 150 g posiekanych krówek. Ciasto przełóż do foremki. Górę posyp pozostałą ilością posiekanych krówek.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 30 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone ciasto będzie na środku bardziej płynne. Przed podaniem należy je wystudzić, a następnie dokładnie schłodzić minimum 3 h w lodówce.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki