Formę do tarty o śr. 25 cm wysmaruj masłem i oprósz mąką. Ciasto zagnieć do połączenia się składników i uformuj kulę. Schłodź ok. 30 minut w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkuj na okrągły placek. Przy pomocy wałka przełóż ciasto do formy, nakłuj widelcem.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 20 - 25 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Do wysokiego naczynia wlej połowę porcji mleka i wymieszaj z zawartością opakowania kremu. Pozostałe mleko zagotuj, zestaw z palnika i dodaj do niego drugą połowę z zawartością opakowania kremu. Następnie całość zagotuj. Gotowy krem przełóż na upieczony spód.
Jabłka umyj, obierz i pokrój na plasterki. Ułóż na kremie budyniowym i wstaw do piekarnika. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia, a przed podaniem posyp cynamonem.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 175 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki