Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej i jogurt. Całość wymieszaj rózgą lub łyżką do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 20 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Upieczone babeczki wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
Polewę deserową rozpuść w kąpieli wodnej i wylej do miseczki. Okrągłe biszkopty maczaj w polewie - to będą włosy Indianina. Poczekaj aż polewa zastygnie. Następnie zrób kolorową opaskę.
Wersja 1: Gotowy lukier przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Zawartość saszetki przelej do rękawa cukierniczego lub foliowego woreczka co ułatwi dekorowanie. Końcówki przytnij na samym końcu, tworząc możliwie jak najmniejszą dziurkę.
Wersja 2: Lukier przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie odetnij malutki róg opakowania i wyciśnij lukier na wypieki. Możesz pomóc sobie np. wykałaczką przy rozprowadzaniu lukru na wypieku.
Z lukru zrób cienki pasek na biszkopcie i posyp perełkami cukrowymi. Płatki stokrotek przymocuj przed zastygnięciem lukru. Następnie ozdób je kolorowymi pisakami. Oczy i usta Indianina namaluj pisakami.
Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. Zawartość opakowania kremu wsyp do mleka i miksuj przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzyj miękkie masło, a następnie dodaj je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksuj przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowany krem przełóż do rękawa cukierniczego lub woreczka z odciętym rogiem i wyciskaj na babeczki. Wierzch babeczek udekoruj przygotowanymi wcześniej biszkoptami.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki