Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieć, stopniowo dodając po łyżce wody. Zagniataj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto owiń w folię spożywczą i odstaw do schłodzenia.
Rabarbar pokrój na 5 cm kawałki, grubsze łodygi przetnij wzdłuż na pół. Końce poprzycinaj tak, by utworzyć jodełkę. Schłodzone ciasto rozwałkuj na blacie oprószonym mąką na placek o grubości ok. 3 mm. Przycięte łodygi rabarbaru poukładaj na cieście, pozostawiając ok. 3 cm wolnego brzegu. Brzegi ciasta owiń dookoła. Rabarbar posmaruj miodem.
Ciasto wstaw do piekarnika i piecz do zrumienienia się.
Czas pieczenia: ok. 40 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 200 °C
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki