Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj masło, żółtka i śmietanę. Wszystkie składniki zagnieć. Ciasto zawiń w folię spożywczą i odłóż do lodówki do schłodzenia. Owoce umyj. Morele wypestkuj. Truskawki odszypułkuj. Większe owoce pokrój na kawałki. Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Schłodzone ciasto rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na kształt koła - dzięki arkuszom łatwiej będzie je przenieść. Na blaszce z wyposażenia piekarnika ułóż ciasto, ściągając górną cześć papieru. Aby tarta nie nasiąknęła w trakcie pieczenia sokiem z owoców, wysypałam jej dno mieszanką mąki, cukru i mielonych migdałów. Na mieszankę wyłóż pokrojone owoce. Brzegi ciasta zawiń do środka.
Ciasto wstaw do piekarnika i piecz do uzyskania złotego koloru.
Czas pieczenia: ok. 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki