Piekarnik nagrzej do temp. 180°C. Formę o wym. 24 x 35 cm wyłóż papierem do pieczenia. W misce wymieszaj mąkę, orzechy, kakao, proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugiej misce wymieszaj napój, puree jabłkowe, syrop klonowy i olej kokosowy. Mokre składniki dodaj do suchych i zmiksuj do połączenia się składników. Gotowe ciasto przelej do formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 15 minut. Po upieczeniu odstaw ciasto do wystudzenia.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
W międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladę zmiksuj blenderem z tofu na gładką masę. Dodaj syrop klonowy i stopniowo wlewaj napój owsiany cały czas blendując. Gotowy krem odstaw do zgęstnienia na ok. 10 minut.
Używając okrągłego wykrawacza o śr. 6 cm wykrawaj 12 krążków z ciasta. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj na 6 krążków krem, używając okrągłej tylki. Tak przygotowane 6 ciastek przykryj pozostałymi sześcioma krążkami i ponownie wyciśnij krem. Gotowe ciastka ozdób malinami i listkami melisy.
Przepisy
Desery
Desery
Desery