Flag

Deser wegański z kremem czekoladowym

7 porcji
Średni
60 min
Wegańskie ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi i malinami
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
Pozostałe ciasto i krem możesz wykorzystać do przygotowania cake popsów lub trufli z rumem. Ciasto pokrusz palcami i wymieszaj z pozostałym kremem lub rozpuszczoną czekoladą (dodaj trochę rumu, jeśli masz ochotę na trufle z rumem), uformuj rękoma niewielkie kulki i schłodź. Do przygotowania cake popsów schłodzone kulki nadziewaj na wysoki patyczek i zamocz w roztopionej czekoladzie. Udekoruj wedle upodobania.
Syrop klonowy możesz zastąpić syropem z agawy.


Ciasto również możesz przygotować w wersji bezglutenowej zastępując mąkę orkiszową, mąką kokosową lub migdałową. Jednak trzeba pamiętać o dostosowaniu ilości mokrych składników, ponieważ mąka kokosowa jest wilgotniejsza od mąki pszennej. 
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów