Zagotuj 300 ml wody. Wsyp galaretkę smak cola, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wylej do kwadratowej formy o wym. 20 x 20 cm i odstaw do stężenia. Galaretkę pokrój w kostki. Zagotuj 500 ml wody. Wsyp galaretkę krystaliczną, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Na dno szklanek wyłóż 3-4 kostki z galaretki smak cola. Zalej krystaliczną galaretką do ich przykrycia, odstaw do lodówki, aby lekko stężała. Dodaj kolejne 3-4 kostki z galaretki smak cola i ponownie zalej resztą krystalicznej galaretki. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Na patyczki nabijaj kolejno winogrona, cząstki obranej mandarynki i kostki galaretki, przekładając je listkami mięty. Tak przygotowanymi szaszłykami udekoruj deser.
Przepisy
Desery
Desery
Desery