Z 400 ml zimnego mleka odlej ćwierć szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki cukru trzcinowego. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
Ugotowany budyń przykryj szczelnie folią spożywczą, by dotykała powierzchni budyniu. Wystudź , a następnie wstaw do lodówki na ok. 2 godziny do schłodzenia.
Gdy budyń się schłodzi ubij śmietankę. Odmierz 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tł. ,dodaj 2 łyżki cukru trzcinowego i ubij na sztywno. Połowę śmietanki odłóż do dekoracji deseru, a drugą połowę zmiksuj z zimnym budyniem na gładki krem.
Deser układaj w pucharkach warstwami: kruszone ciastka, masło orzechowe, orzeszki ziemne siekane i całe, krem budyniowy peanut butter karmel, kruszone ciastka , śmietanka, krem budyniowy peanut butter karmel, masło orzechowe, śmietanka, kruszone ciastka, orzechy, karmelki.
Przepisy
Desery
Desery
Desery