Formę prostokątną o wym. 40 x 14 cm wyłóż papierem do pieczenia. Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj jajka, tłuszcz i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przygotowane ciasto nałóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy.
Ciasto wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 60 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Wystudzone ciasto przekrój ostrym nożem na trzy warstwy.
Polewę rozpuść w kąpieli wodnej, wylej na papier do pieczenia i wystudź. Następnie zetrzyj polewę na tarce o grubych oczkach. 500 ml mocno schłodzonej śmietanki 30% tł. ubij mikserem. Pod koniec ubijania zawartość torebki z masą śmietanową wsyp do śmietanki i delikatnie wymieszaj mikserem na najniższych obrotach. Gotową masą przełóż warstwy ciasta.
Wierzch i boki posmaruj masą, posyp startą polewą deserową. Do czasu podania przechowuj w lodówce.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki