Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj masło i jajko. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta i schłodź w lodówce. Ciasto podziel na pół. Pierwszą część rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy do grubości ok. 3 mm. Metalową foremką wycinaj serduszka, układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z drugiej części serduszek wytnij środki mniejszą foremką w kształcie serduszka.
Piecz na słomkowy kolor.
Czas pieczenia: ok. 15 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Polewy rozpuść w kąpieli wodnej, wylej cienką warstwę na papier do pieczenia, zastygniętą polewę wycinaj foremkami w kształcie serduszek. Ścinki polewy ponownie rozpuść, wylej cienką warstwę na papier do pieczenia, zastygniętą polewę wycinaj foremkami. Kruche ciastka przekładaj na przemian czekoladowymi sercami, tak aby ciastko z wyciętym serduszkiem było na górze.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki