Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajko, wodę i olej. Całość dokładnie wymieszaj łyżką lub rózgą do uzyskania gładkiej konsystencji.
Odsyp 1 - 2 łyżki kropelek czekolady. Pozostałe kropelki dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. 1 pełnej łyżeczce). Następnie babeczki posyp odsypanymi wcześniej kropelkami czekolady.
Blachę z foremkami wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 15 - 17 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Babeczki można zacząć dekorować gdy całkowicie ostygną.
Mleko wlej do wysokiego naczynia, dodaj zawartość kremu waniliowego i miksuj ok. 3 minuty. Krem przełóż do szprycy z okrągłą końcówką. Na kilku babeczkach wyciskaj kształt jeżyka z kremu, mordki można uformować także pomagając sobie nożem lub szpatułką.
Grzbiety jeżyków obsyp ciemną posypką. Z ciemniejszych kuleczek zrób oczy, a z jaśniejszych noski jeżyków. Jeżyki możesz podać na "trawie” z zielonej posypki lub tylko niektóre babeczki udekorować właśnie w ten sposób.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki