Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Mieszankę do wypieku babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, mleko i olej. Całość miksuj mikserem na najwyższych obrotach przez ok. 1 minutę do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach.
Foremki z ciastem wstaw do piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 17 - 18 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: ok. 175 °C
Upieczone babeczki wystudź.
Białym pisakiem narysuj kontury duszków.
Wersja 1: Gotowy lukier przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Zawartość saszetki przelej do rękawa cukierniczego lub foliowego woreczka co ułatwi dekorowanie. Końcówki przytnij na samym końcu, tworząc możliwie jak najmniejszą dziurkę.
Wersja 2: Lukier przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie odetnij malutki róg opakowania i wyciśnij lukier na wypieki. Możesz pomóc sobie np. wykałaczką przy rozprowadzaniu lukru na wypieku.
Łyżeczką wypełniaj kontury duszków. Przy pomocy czarnego pisaka zrób oczy.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki