Flag

Ciasto z rabarbarem i bezową pianką

24 porcji
Średni
40 min
Pyszne, kruche ciasto z dodatkiem wanilii pokryte rabarbarem i bezową pianką. Koniecznie spróbuj!
Składniki
Przygotowanie
Porady i wskazówki
To ciasto bardzo dobrze smakuje również w połączeniu z truskawkami. Jeśli chcesz przygotować nadzienie rabarbarowo-truskawkowe wymień 400 g rabarbaru na taką samą porcję pokrojonych truskawek. 


Zamiast Cukru z wanilią Bourbon możesz użyć zamiennie Pasty waniliowej IntenseEkstraktu naturalnego z wanilii Bourbon Dr. Oetkera w proporcji 2-4 łyżeczki na 250 g mąki lub 500 g masy lub ziarenek z 1 Laski wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera.
Picture -
Picture -
ZACHĘCAMY DO OCENY PRZEPISU
Jak udał Ci się ten przepis?

Przepisy

Więcej pysznych przepisów