Piekarnik podgrzej do temp. 180°C. Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ciasto nałóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wym. 25 x 30 cm i wstaw do nagrzanego piekarnika.
Czas pieczenia: ok. 45 - 50 min.
Temperatura piekarnika z grzałką górną i dolną: 180 °C
Ostudzony biszkopt wyjmij z blaszki, zdjemij papier do pieczenia, a następnie włóż z powrotem do blaszki. Biszkopt nasącz sokiem z cytryny.
Galaretkę krystaliczną rozpuść w 150 ml wrzącej wody, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się galaretki. Odstaw do wystudzenia, po czym wymieszaj z jogurtem.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj do masy.
Krem przełóż na nasączony biszkopt i odstaw do lodówki na czas przygotowania galaretki.
Galaretki rozpuść we wrzącej wodzie, odstaw do stężenia.
Truskawki umyj, odszypułkuj i przekrój na pół. Ułóż na kremie.
Tężejącą galaretką zalej truskawki. Całość wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Przepisy
Wypieki
Wypieki
Wypieki